Parkeringsselskab

Hvis du står og skal vælge et nyt parkeringsselskab, hvad enten det er første gang, eller du gerne vil benytte dig af et andet end det nuværende, er det godt at sætte sig ind i reglerne først.

  • Typisk uopsigeligt de første par år: En aftale med et parkeringsselskab er typisk uopsigeligt de første par år. Dette skyldes, at parkeringsselskabet har en del startomkostninger til maling, betalingsautomater og skiltning.
  • Hvilke parkeringsvagter benytter parkeringsselskabet? Benytter selskabet uddannet personale, eller er det i området viceværter og gårdmænd, der går rundt og kontrollere. Eller benytter de sig af et selskab, der bliver betalt pr. opkrævning, og derfor har en interesse i at være ekstra omhyggelige. Ikke altid den bedste måde at tjene penge på.
  • Får du den forventede andel af indtægterne? Får du den andel, som er forventet? Det er vigtigt at finde ud af om selskabet betaler en procent af bruttobeløbet, eller om de først trækker de løbende omkostninger fra.
  • Er aftalen for god? Hvis aftalen, der er indgået, er for god, kan I risikere, at selskabet mister interesse i området og ikke kommer der så ofte, hvilke I vil tabe penge på. Alternativt risikere I, at de kommer så ofte, at de bliver en gene for områdets beboere ved at komme så ofte for at pine en hver krone ud af området.

Parkeringsafgifter

Private parkeringsselskaber kan ikke udskrive bøder. Det kan kun politiet, men parkeringsselskaberne kan give en kontrolafgift, hvis du benytter dig af deres parkeringsområde og ikke har parkering i de afmålte båse eller har købt billet. Det er op til selskabet at bevise, at du har parkeret der og ikke overholdt, de regler der er. Reglerne skal være tydelige at finde, læse og forstå.

Det anbefales som bruger, at du gemmer dine kvitteringer, når du har parkeret. Så har du nemmere ved at bevise, at du har overholdt reglerne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *